Ako ladiť náušnice k účesu a tvaru tváre?

Podľa čoho volíte šperky? Podľa oblečenia? Aktuálnej nálady? Aj napriek tomu, že väčšina žien ladí svoje šperky najmä k zvolenému outfitu, šperky dodajú outfitu ten pravý ráz až vo chvíli, keď sú volené tiež podľa účesu či tvaru tváre. Ako dosiahnuť dokonalú harmóniu medzi vaším vzhľadom a šperkami? Prinášame vám niekoľko užitočných tipov, s ktorými zažiarite.

Účes a náušnice

Poďme sa pozrieť na voľbu účesu a náušníc, tie sú totiž k tvári najbližšie, a preto dokážu s vaším vzhľadom učinené divy. V prípade, že sú správne zvolené. Jedným zo základných aspektov je štýl účesu. K modernému účesu sa najlepšie hodia moderné náušnice, a to aj v prípade spoločenských udalostí. Ku klasickým a romantickým účesom sa zase najlepšie hodí romantickejší šperk. Vo vašich vlasoch najlepšie vyniknú kontrastnejšie šperky. Ak ste majiteľkou hustých, kučeravých vlasov, siahnite po šperkoch s hladkým povrchom a naopak.

Nie je zlato ako zlato

Vlasy a materiál náušníc je ďalšou samostatnou kapitolou. Aké zlato k vašej farbe vlasov zvoliť? Studeným blond odtieňom a platinovým farbám najlepšie sluší biele zlato. Blondínky s teplými žltými až jahodovými odtieňmi najlepšie ozdobí žlté zlato a brunetky zažiaria so zlatom ružovým.

Univerzálne náušnice?

Existujú náušnice, ktoré slušia všetkým ženám nezávisle od ich účesu či farby vlasov? Nesiahnete vedľa, ak zvolíte nenápadné náušnice z bieleho zlata, ktoré sú zdobené čírymi diamantami. Ďalšou nesmrteľnou a nadčasovou voľbou sú náušnice s perlou.

Čo farba kameňa?

Ak volíte náušnice s kameňom, univerzálnou farbou, s ktorou nikdy neurobíte krok vedľa, je biely diamant. Harmonický a prirodzene vyzerajúci výsledok dosiahnete, ak zvolíte kameň vo farbe očí. Ak ale chcete, aby šperk zažiaril, voľte naopak farbu kameňa, ktorá bude kontrastná.

 

Účes a náušnice
Účes a náušnice

Náušnice podľa tvaru tváre

Náušnice dokážu podporiť krásu vašej tváre. Ak sú správne zvolené, zvýraznia žiaduce partie a dokážu tiež odpútať pozornosť od drobných nedostatkov. Prijmite našu malú lekciu čarovania a naučte sa vyberať náušnice, ktoré budú lichotiť vašej tvári.

Oválna tvár

Ak máte oválnu tvár, máte takmer vyhraté. Ako ho poznáte? Vyznačuje sa výraznými lícnymi kosťami a zužuje sa smerom ku guľatej brade. Tomuto tvaru tváre, ktorý je považovaný za ideál, slušia takmer všetky strihy vlasov i štýly náušníc. Nesiahnete vedľa s visacími náušnicami v tvare kvapky, ktoré ešte umocnia váš dokonalý tvar tváre.

Guľatá tvár

Guľatú tvár poznáte podľa plných líc a širšieho, nízkeho čela. Dĺžka a šírka tváre je takmer rovnaká. Správne zvolenými náušnicami však môžete dosiahnuť žiaduce optické predĺženie tváre. Voľte dlhšie visacie náušnice, ktoré budú vášmu tvaru tváre najlepšie slušať.

Srdcová tvár

Srdcový tvar tváre poznáte podľa čela, ktoré je širšie než lícne kosti. Tvár sa od líc smerom dolu výrazne zužuje. Tento tvar tváre najviac ozdobia náušnice, ktoré pritiahnu pozornosť k očiam, lícnym kostiam a čeľusti. Siahnite opäť po visacích náušniciach, či náušniciach v tvare slzy.

Pretiahnutá tvár

Pretiahnutá tvár sa vyznačuje najmä svojou dĺžkou. Je skôr užšia a pozornosť púta výrazná špicatá alebo hranatá brada. Vyvarujte sa visacích náušníc, ktoré by dĺžku tváre ešte zvýraznili a siahnite po jemných kôstkových náušniciach, ktoré vašu tvár zjemnia. Nebojte sa zvoliť diamanty alebo nadčasové perly.

 

Nezabudnite si ešte pozrieť naše briliantové náušnice.

Briliantové náušnice
Briliantové náušnice

 

Nebyl nalezen žádný komentář