Ako vybrať ten pravý pánsky snubný prsteň?

Ako vybrať ten pravý pánsky snubný prsteň?

Čo sa týka mužov a sveta šperkov, čo do počtu sú na výslní najmä pánske snubné prstene. Tie sú symbolom lásky, vernosti i pevného spojenia medzi dvomi ľuďmi, ktorí si povedali svoje „áno“. Pretože snubný prsteň nie je otázkou len jednej sezóny, ale v tom najlepšom prípade celého života, je dôležitý jeho dôkladný výber. Snubné prstene by sa mali vyberať s dostatočným predstihom. Zamyslieť by ste sa mali pri výbere najmä nad materiálom, šírkou, štýlom a veľkosťou.

Ten pasuje!

Jedným z najdôležitejších aspektov pri výbere prsteňa je správna veľkosť. Pre váš maximálny komfort pri nosení by ste sa s meraním mali zveriť do rúk odborníka, ktorý presne určí správnu veľkosť. Pri meraní myslite na to, že je nutné merať správny prst na správnej ruke. Nezabudnite na skutočnosť, že sa obvod prstov mierne líši v závislosti od ročného obdobia i času. V lete bývajú prsty o niečo väčšie než v zime, niekomu napríklad zase ráno opúchajú.

 

Zamerajte sa na šírku

Šírka prsteňa dokáže lepšie, než čokoľvek iné určiť ráz obrúčky, užšie prstene pôsobia elegantne a hodia sa najmä pre štíhle prsty. Širšie prstene sú na prvý pohľad neprehliadnuteľné a najlepšie vyzerajú na hrubších prstoch. Štandardná šírka snubných prsteňov sa pohybuje medzi 2 až 6 mm.

Výber materiálu

Výber materiálu opäť závisí od vašich osobných preferencií i vkusu. Výber je pomerne veľký, zvoliť môžete striebro, biele zlato, červené zlato, žlté zlato i obľúbenú kombináciu niekoľkých farieb zlata. Zlato je bezpochyby najobľúbenejším materiálom snubných prsteňov, jeho dôležitou vlastnosťou je rýdzosť. Tá je udávaná v karátoch, pri výrobe šperkov sa najčastejšie používa 14 a 18 karátové zlato.

Pánske snubné prstene
Pánske snubné prstene

Dizajn prsteňa

V neposlednom rade sa zamerajte na dizajn. Tiež vo svete šperkov sa berie ohľad na módne trendy, ktorými sa riadi i ponuka snubných prsteňov. Vzhľadom na to, že sa však trendy rok od roka menia, môže sa stať, že sa vám o niekoľko rokov „módny“ prsteň nebude páčiť. Neriaďte sa preto len trendami, ale najmä vlastným vkusom.

 

Nebyl nalezen žádný komentář