Citrín, kameň hojnosti

sperky s citrinom

Citrín je kameňom mesiaca november. Ide o žltý až žltohnedý drahokam, ktorý sa v prírode vyskytuje zriedka. Jeho meno je odvodené z latinského citrina = žltý. Ide o ochranný kameň, ktorý náleží elementu ohňa a je spojený s hviezdou Slnkom.

Citrín a jeho vlastnosti

Citrín je nazývaný kameňom hojnosti. Prináša nielen bohatstvo a prosperitu, ale životnú energiu a duševný rast. Pomáha prijať sami seba, akí sme. Má liečivé účinky na zažívacie
orgány, pankreas a pečeň. Hodí sa pre Blížencov, Býkov, Levy a Panny.

3. (pupočná) čakra

Citrín je spojený s pupočnou čakrou, ktorá je sídlom životnej sily. Spája sa so sebaúctou, hrdosťou a intuíciou, ktorá nás chráni.

Kvalita citrínov

V prírode sa citrín vyskytuje vzácne. Významné náleziská sa nachádzajú v Brazílii, USA a na Madagaskare. Jeho farba môže byť od svetlo žltej až po žltohnedú. Zafarbenie
ovplyvňuje obsah železa a prímesi hliníka a lítia. Kvalitné citríny sú vzácnejšie než ametyst alebo záhneda. Jeden z najväčších citrínov pochádza práve z Madagaskaru a váži 300 ct.

Šperky s citrínom

Šperky s citrínom sú vhodné pre tých, ktorí sú otvorení, pozitívni a veselí. Ich farba symbolizuje inteligenciu a šľachetnosť. Sú tiež vhodné na 13. výročie svadby.

Prezrite si šperky s citrínom od Danfil.

 

Nebyl nalezen žádný komentář