Farebné kamene a ich sila

Farebné kamene

Farebné kamene nie sú pre mnohých z nás obyčajným šperkom. Pri voľbe farebného kameňa by ste sa mali zamerať hneď na niekoľko aspektov. Na jeho tvar, druh i farbu. Každý kameň má iné poslanie a niektorým kameňom je prisudzovaná až magická moc. Ani naši predkovia silu drahých kameňov nepodceňovali, ich jednotlivé farby i širokú škálu odtieňov používali na ovplyvnenie psychiky, posilnenie imunity aj ako prevenciu proti chorobám.

Kameň lásky

Za kameň, ktorý je silným magnetom na lásku, je považovaný ruženín, často tiež nazývaný ako „kameň lásky“. Práve ružová farba je veľmi často s láskou a nehou spojená. Čakáte na svoju pravú lásku? Zvoľte šperk v podobe náramku z ruženínu alebo si na krk zaveste prívesok z ruženínu v tvare srdiečka. Ten pravý sa určite čoskoro objaví.

Aký kameň zvoliť pri chorobe?

S bielou farbou sa stretnete v nemocniciach, je totiž farbou čistoty a zbavuje telo jedov. Biely kameň je preto vhodným kameňom tam, kde sa môžete stretnúť s infekciou. V prípade, že máte doma niekoho s nákazlivou chorobou, noste bielu farbu oblečenia doplnenú bielym diamantom, achátom, kremeňom alebo zirkónom.

Snažíte sa schudnúť?

Oblečenie červenej farby a tiež kombinácia červenej a fialovej spoločne s červeným granátom, achátom a jantárom je odporúčané vo chvíli, keď sa potrebujete zbaviť prebytočných tukov. Červená farba oblečenia a červené kamene tiež pozitívne ovplyvňujú nahromadené negatívne emócie.

Farba študentov

Farba, ktorá vám zlepší náladu a podporuje pamäť? Ideálne je žlté oblečenie v kombinácii so žltým kameňom, napríklad topásom alebo citrínom. Žltá je farbou intelektu, takže v období skúšok stavte práve na žltú.

Farebné kamene ako doplnok
Farebné kamene ako doplnok

Pozitívne emócie

Chcete sa cítiť celý deň dobre a čo najviac ovplyvniť svoje zmysly? Siahnite po kráľovsky modrej farbe, ktorú môžete doplniť kameňom lapis lazuli alebo zafírom.

 

Nebyl nalezen žádný komentář