Jesenné drahokamy

Jesenné drahokamy

Veľmi nenápadne a plazivo sa blíži jeseň, niektorí sa na nádherne zafarbené lístie a jemné slnečné lúče i ľahký jesenný vetrík tešia. Iní si tento čas spájajú najmä so smútkom z odchádzajúceho leta. Ak patríte k druhej skupine, mali by ste si rozžiariť jeseň krásnym šperkom. Ak sa naopak jesene nemôžete dočkať, oslávte ju drahým kameňom, ktorý vám svojím zafarbením pripomenie krásu tohto ročného obdobia.

Tie najkrajšie farby jesene

Príroda je tou najkrajšou inšpiráciou, aj čo sa sveta šperkov týka. Práve k tomuto výnimočnému ročnému obdobiu sa najlepšie hodia drahé kamene, ktoré svojou farbou zodpovedajú farbe opadaného jesenného lístia. Vyberte si šperk so záhnedou, citrínom alebo olivínom.

Záhneda

Záhneda je odroda kremeňa, svojimi farbami dokonale pripomína krásu a jedinečnosť jesene. Polodrahokam je zafarbený hnedastými, hnedými a žltými farbami. Príchod jesene môže byť pre niektorých skľučujúci, práve záhneda, ktorá je výborná proti negatívnym emóciám, vám dokáže rozžiariť aj najzachmúrenejší deň. Okrem toho zmierňuje stres, upokojuje nervovú sústavu a nachádza svoje uplatnenie tiež pri zmiernení bolestí hlavy.

Prívesok s diamantmi a záhnedou
Prívesok s diamantmi a záhnedou

Citrín

Citrín je ďalším variantom kremeňa, svojím žltým až zlatožltým zafarbením pripomína teplé slnečné lúče, ktoré presvitajú cez nádherne jesenne zafarbené listy stromov. Jeho zafarbenie ovplyvňuje obsah oxidu železitého. Citrín je pripisovaný práve Slnku a je elementom ohňa a rovnako ako záhneda nedáva priestor negatívnym emóciám. Je to jednoducho šťastný kameň, ktorý zaisťuje pokojný spánok a radostný deň, nielen ten jesenný. Citrín obnovuje silu a je zdrojom novej energie.

Luxusný prsteň s citrínom
Luxusný prsteň s citrínom

Olivín

Posledný kameň svojím nádherným olivovým zafarbením pripomína smaragd i žltozelené a medové tóny, ktoré sú spájané s jeseňou. Tento jedinečný kameň sa používa ako amulet a je mu pripisovaná opäť priamo magnetická sila, ktorá k sebe pripútava radosť a naopak odoláva negatívnym emóciám. Olivín náleží elementu Zeme a planéte Venuši.

Prsteň s olivínom
Prsteň s olivínom
Nebyl nalezen žádný komentář