Minimalizmus vo svete šperkov

Minimalizmus je umelecký smer, ktorý sa rozšíril v 60. rokoch 20. storočia z USA, zasiahol najmä sochárstvo a maliarstvo, postupom času sa však dotkol tiež iných oblastí, napríklad šperkov. Čo sa týka šperkov, je minimalizmus trendom, ktorý nevychádza z módy. Aj napriek tomu, že sa v uliciach v poslednom čase môžete stretnúť s veľmi výraznými šperkami zdobenými neprehliadnuteľnými kameňmi alebo napríklad perím, minimalizmus a jeho jednoduché tvary vždy dokážu podčiarknuť vašu ženskosť, nežnosť a krásu.

Keď menej je viac

Minimalizmus nerozlučne súvisí s tvrdením, že menej je niekedy viac. Zatiaľ čo vo chvíli, keď siahnete po výraznom šperku, je na mieste zostať len pri jednom kúsku, s minimalistickými šperkami môžete viac kúzliť. Nebojte sa napríklad vyskúšať obľúbené vrstvenie. Ak spojíte niekoľko jednoduchých šperkov, docielite žiaduci neprehliadnuteľný efekt, ktorý však zostáva stále elegantný a jemný. Spojiť môžete napríklad niekoľko jednoduchých tenkých náramkov alebo náhrdelníkov. Doma už však nechajte ostatné šperky.

Jednoduché tvary

Čo sa týka minimalizmu a šperkov, tento štýl stavia najmä na hladkých, jemných a rovných líniách a dokonalom spracovaní. Minimalistické šperky, ktoré sú nadčasové, elegantné a decentné, slušia každej žene. Môžete ich nosiť nielen cez deň, ale tiež na výnimočné večerné udalosti. Jednou z veľkých predností je skutočnosť, že ich môžete ľahko ladiť k takmer akémukoľvek outfitu. Zvoliť môžete jemné náramky, nadčasové perlové náušnice alebo napríklad decentné prívesky ozdobené čírym diamantom.

Náušnice s čiernymi diamantmi
Náušnice s čiernymi diamantmi

Čisté farby

Výrazné farby a najmä ich kombinácie sa s minimalizmom veľmi nekamarátia. Minimalistické šperky skôr prinášajú čisté farby v decentných tónoch. Skvelou voľbou je napríklad strieborný kov doplnený čírym diamantom.

Čierne diamanty

12Skvelým (minimalistickým) tipom sú netradičné čierne diamanty, ktoré dokážu povýšiť šperk na vyššiu úroveň. Aj napriek tomu, že sú veľmi elegantné, pútajú na seba pozornosť. Veľmi ľahko ich navyše môžete kombinovať so zvoleným oblečením.

 

Prsteň s čiernymi diamantmi
Prsteň s čiernymi diamantmi

 

Nebyl nalezen žádný komentář