Na počesť žien

Na počesť žien

Už na prelome 6. a 5. storočia pred Kristom slávny čínsky učiteľ a filozof Konfucius prehlásil: „Sto mužov môže postaviť tábor, len žena dokáže vytvoriť domov.“ Súhlasíte s tým, že bez ženského elementu by to v živote nešlo, a tiež s tým, že si ženy svoj sviatok v podobe Medzinárodného dňa žien skutočne zaslúžia? Kedy sa vlastne tento sviatok začal oslavovať prvý krát? A akými darčekmi ženy v tento špeciálny deň potešíte?

Kde sa vzal, tu sa vzal

Medzinárodný deň žien, skrátene MDŽ, pripadá vždy na 8. marca. Ak máte tento deň spojený len s darovaním kytice, možno by vás zaujímalo, kedy sa vlastne tento sviatok objavil a tiež prečo. Máte sviatok spojený s československým socialistickým režimom? Potom je dôležité vedieť, že sa Medzinárodný deň žien začal oslavovať už na začiatku 20. storočia a s komunistickým režimom v Československu nijako nesúvisí. Naopak je spojený s rovnoprávnosťou mužov a žien a zapojením žien do rozhodovacieho procesu. A taká udalosť si už pozornosť určite zaslúži, nemyslíte?

Sviatok mamičiek, babičiek i dcér

Ženy majú v živote nejednu dôležitú rolu, a ak im chcete vyjadriť, že si vážite to, čo pre svoje okolie robia, je Medzinárodný deň žien skvelou príležitosťou. S akými darčekmi tento rok zabodujete? Poďme sa na ne pozrieť.

Každá žena obklopená kvetinami kvitne

Dôvodov, prečo ženy tak milujú kvetiny, je hneď niekoľko. Kvetiny každý priestor rozžiaria a sú rovnako krásne a krehké ako samotná podstata ženstva. Ženu však nemusíte obdarovať len kyticou rezaných kvetín, ale aj kvetinou v kvetináči, ktorá vydrží dlhšie.

Na zážitky sa nezabúda

Na krásne okamihy života každý dlho spomína. Zdá sa vám, že žena, ktorú chcete obdarovať, je po dlhej zime unavená a prepracovaná? Darujte jej zážitok v podobe masáže, kozmetiky alebo kaderníka. To nepochybne ocení. Vypraviť sa za zážitkami môžete samozrejme tiež spoločne, a vychutnať si tak napríklad romantický víkendový pobyt.

Činy na prvom mieste

Praje si vaša polovička už dlho zavesiť obrázky na stenu? Chcela by vaša babička opraviť rozbitú zásuvku? Aj činy dokážu v tento výnimočný deň potešiť. Venujte preto tento deň ženám a ich prianiam.

Pre lesk ich očí

Ak chcete ženu obdarovať darčekom trvalej hodnoty, môžete zavítať aj do okúzľujúceho sveta šperkov. A verte, že takmer každej žene vyčarujete šperkom úsmev na tvári. Univerzálne šperky? Prívesky s drahými kameňmi, náušnice s briliantom a elegantné šperky s perlou sú nesmrteľnou klasikou.

 

Nebyl nalezen žádný komentář