Objavte magickú moc drahých kameňov

Určite budete súhlasiť s tvrdením, že je príroda mocná čarodejka. Stačí sa rozhliadnuť okolo seba. Len v diamantoch sa ukrýva toľko sily a krásy. A čaro samotnej čarodejky Prírody v sebe nesú aj farebné drahé kamene. Tie sú cenené nielen pre svoje dychberúce farby, ale tiež pre svoje účinky i symboliku, ktorá s týmito kameňmi súvisí. Poďme sa pozrieť na granát a rubín, červené kamene, ktoré vás jednoducho očarujú.

Granát

Granát je kameň s bohatou históriou, bol obľúbený už v starovekom Egypte, kde ho faraóni používali pri cirkevných rituáloch. Tiež s našou krajinou je granát neodmysliteľne spojený. Jeho história na území Českej republiky siaha až do 16. storočia a v súčasnosti je spojovaný najmä s Turnovom. Granát je priraďovaný k planétam Mars, Merkúr a Pluto a je oficiálnym kameňom mesiaca január.

Účinky granátu

Granát býva pre svoju červenú farbu považovaný za kameň lásky a vášne. Podporuje tvorivosť, zvyšuje sebavedomie a je zdrojom pozitívnej energie. Šperk s granátom je obľúbeným darčekom pri príležitosti výročia alebo pri vyznaní lásky.

Zlatý prsteň s granátom
Zlatý prsteň s granátom

 

Granát a znamenia zverokruhu

Magická moc granátu je často spojovaná s jednotlivými znameniami zverokruhu. Pri Levoch je granát spojovaný s úspešným podnikaním a milostnými vzťahmi. Baranom tento kameň dodá sebavedomie a odvahu. Kozorožcom a Vodnárom pomôže udať životný smer. V prípade Škorpiónov je možné pomocou granátu získať obrovské množstvo vedomostí.

 

Rubín

Rubín je pre svoju farbu považovaný za ohnivý kameň. Tento drahý kameň patrí medzi jeden z najvzácnejších vôbec. Je vyhľadávaný pre svoju nádhernú farbu, tvrdosť i vysoký lesk po vybrúsení. Rubín je oficiálnym kameňom júla a je spojovaný s planétami Mars a Pluto. Tradične sa tento kameň dáva pri príležitosti 40. a 50. výročia svadby.

Účinky rubínu

Kráľ drahokamov, tak je právom označovaný rubín. Verí sa, že toho, kto rubín nosí, čaká život v hojnosti. Pre jeho vášnivú červenú farbu mu bývajú prisudzované tiež afrodiziakálne účinky, je preto spojovaný tiež so sexuálnou túžbou. Tento červený drahokam je kameňom lásky a sily.

Zlatý prsteň s diamantmi a rubínmi
Zlatý prsteň s diamantmi a rubínmi

 

Rubín a znamenia zverokruhu

Aké účinky rubínu bývajú spojované s jednotlivými znameniami zverokruhu? Rubín je skvelou voľbou najmä pre Baranov a Levov. V prípade Levov býva spojovaný s láskou a umením obetovať sa pre svojich najbližších. Granát a Barani? Pri Baranoch granát potlačuje egocentrizmus a má pozitívny účinok na zvýšenie profesijných schopností. Prečo by mali rubín nosiť Raky? Rakom červený kameň pomôže prekonať problémy, Škorpióny prostredníctvom kameňa dosiahnu vytýčené ciele. Radosť a šťastie prináša Pannám, Kozorožcom zase prehlbuje milostný pôžitok.

 

Nebyl nalezen žádný komentář