Už ste vybrali darček na Valentína?

Sviatok svätého Valentína, ktorý sa každoročne oslavuje 14. februára, je sviatkom lásky a náklonnosti. Tento sviatok, ktorý je často mylne považovaný za americký, má svoje korene v Európe, u nás sa rozšíril najmä po roku 1989. Aj keď býva niektorými považovaný za čisto komerčný sviatok, je to deň s bohatou históriou. Deň, vďaka ktorému môžete vykúzliť úsmev na tvári svojej drahej polovičky. A to už za to stojí. Podľa štatistík sviatok svätého Valentína oslavuje viac ako 70 % Slovákov. Prinášame vám tipy na darčeky, ktoré dokážu povedať viac než 1000 slov.

Symbol srdca

Srdce je už od nepamäti jedným zo symbolov s jasným posolstvom. A tým posolstvom nie je nič menšie než láska. So symbolom lásky sa spája tiež odvaha a sebaobetovanie, ktoré sú s životom v páre neodmysliteľne spojené a sprevádza lásku, ktorá je schopná aj hory prenášať. Šperkom, ktorý je zdobený symbolom srdca, dokážete bez slov vyjadriť, ako veľmi je pre vás druhý človek dôležitý. A obzvlášť k sviatku svätého Valentína sa šperky zdobené motívom srdca hodia.

Zlaté srdce s rubínom
Zlaté srdce s rubínom

 

Granát, kameň s českým srdcom

Nielen symbol srdca je spojovaný s láskou. Ak by sa farbou lásky dala označiť len jedna farba, asi by to bola farba červená. Tá je považovaná za farbu lásky a vášne. Neurobíte preto krok vedľa so šperkom, ktorý je zdobený červeným kameňom. Jedným z nich je napríklad granát, ktorého história je spojovaná tiež s Českou republikou a siaha až do 16. storočia. Granáty sú u nás spracovávané dodnes, sú považované za drahokam lásky a vášne a sú veľmi obľúbeným darom pri príležitosti vyznania lásky.

Briliantový prsteň s diamantmi a rubínom
Briliantový prsteň s diamantmi a rubínom

 

Náušnice z lásky

Ak sa bojíte, že nedokážete vybrať správnu veľkosť šperku, zvoľte náušnice, s ktorými neurobíte krok vedľa. Pri výbere dbajte najmä na to, aký kov vaša partnerka preferuje. Nosí zlaté šperky alebo skôr strieborné? Večnými šperkami sú náušnice zdobené čírym diamantom a perlové náušnice.
Rozžiarte žene, na ktorej vám záleží, tento výnimočný deň šperkom. A citát na záver, ktorý hovorí za všetko:

„Milujem šperky – zlato a diamanty. Som predsa žena.” Monica Belluci

 

Nebyl nalezen žádný komentář