Šperk ako darček pred obradom

Šperk ako darček

So svadbou súvisí celý rad tradícií, niektoré sú na svadbách obľúbené dodnes a niektoré pomaly upadajú do zabudnutia. Jednou z tradícií, na ktorú sa dodnes nezabudlo, je darovanie darčeka neveste. Tento darček venuje ženích svojej nastávajúcej. Druhou z nich je darovanie darčeka, ktorý je poďakovaním rodičom snúbencov. Obidve tradície majú jedno spoločné, a síce šperk. Šperk, ktorý sa hodí ako dokonalý darček pre obidve svadobné tradície.

Šperk pre nevestu

Tradícia dávania darčeka neveste sprevádza svadobný obrad už desiatky rokov. Medzi jeden z najobľúbenejších darčekov patrí práve šperk. Šperk totiž v minulosti súvisel s prísľubom finančného zabezpečenia nevesty zo strany jej nastávajúceho manžela. Tradícia v niektorých regiónoch naopak káže, že šperk by mali darovať neveste rodičia ženícha. Týmto gestom jej dajú najavo, že ju vítajú do rodiny. To, o aký šperk pôjde, záleží už len na vás a na vkuse nevesty. Obľúbené sú napríklad prívesky s rytinou alebo náušnice.

Poďakovanie rodičom

Určite už ste niekedy na svadbe videli dve torty ako poďakovanie rodičom nevesty a ženícha. Jedným z alternatívnych darčekov je šperk, ktorým snúbenci poďakujú pred obradom rodičom za vychovanie ich partnera a požiadajú o predsvadobné požehnanie.

Šperk s rytinou

Jednou z možností, ako zmeniť šperk na skutočne jedinečný a originálny darček je rytina. Vďaka rytine sa šperk ľahko stane pripomienkou jedinečnej chvíle, ktorá je často tým najkrajším momentom v živote.

Gravírovanie na krúžku
Gravírovanie na krúžku

Výroba šperku na zákazku

Ak hľadáte šperk, ktorý by najlepšie vystihol osobnosť milovaného človeka, ponúka sa šperk na zákazku. V Danfilu vám pomôžeme s 3D návrhom modelu, spracujeme vami navrhnutý dizajn a vy získate šperk, ktorý bude na svete iba jeden jediný.

 

Nebyl nalezen žádný komentář