Nepodceňujte starostlivosť o ruky a nechty

Trendy v lakovaní nechtov

Nie nadarmo sa hovorí, že ruky sú vizitkou každého človeka. Aj keď si to veľa ľudí neuvedomuje, ruky o nás dokážu prezradiť viac, než by sme častokrát chceli. Ruky, o ktoré sa nestaráme, môžu ľahko prezradiť vek a neupravené nechty veľmi jednoducho pokazia celkový dojem. V okamihu, keď chcete, aby sa šperky na vašich rukách vynímali, mali by ste vyšperkovať tiež svoje ruky a nechty.

Hydratácia rúk na prvom mieste

Koža na rukách je veľmi tenká, preto vyžaduje maximálnu starostlivosť. Vysušená pokožka rúk má sklony k predčasnému starnutiu, preto by ste mali mať vždy poruke hydratačný krém. Práve ruky sú počas celého dňa vystavované škodlivým vplyvom, preto im čas od času môžete dopriať tiež hydratačný zábal alebo ich rozmaznávať hydratačnými rukavicami, ktoré necháte pôsobiť cez noc. Zázraky sa síce cez noc nedostavia, ale pravidelnou starostlivosťou dosiahnete skvelé výsledky.

Najskôr starostlivosť, potom manikúra

So svojimi nechtami je spokojné len malé percento žien. Najčastejšie trápia ženy slabé nechty, ktoré majú tendenciu lámať sa. Základom krásnych nechtov je starostlivosť z vnútra. Jednoducho povedané dostatok vitamínov. Kvalitu nechtov významne ovplyvňuje vitamín A, B, C, D, E, vitamín H, biotín, vápnik a zinok. Medzi ďalšie látky, ktoré môžu pozitívne prispieť ku kvalite vašich nechtov, patrí železo, horčík i pravidelný pitný režim. Veľkým nepriateľom nechtov je častý stres i fajčenie.

Starostlivosť o nechty sa vyplatí

Na trhu sa dá kúpiť množstvo špeciálnych lakov a prípravkov na nechty, ktoré vaše nechty spevnia a dodajú im krásu. Pri starostlivosti o nechty myslite aj na šetrné pilovanie nechtov, nepilujte ich, keď sú zmäknuté po kúpeli a mohli by ste ich poškodiť. Investujte aj do kvalitného pilníka, napríklad skleneného.

Starostlivosť o ruky a nechty
Starostlivosť o ruky a nechty

Tisíc a jeden lak na nechty

Trendy v lakovaní nechtov sa rok od roka líšia. Na trhu sa dá kúpiť veľké množstvo farieb i druhov lakov, takže je veľmi ťažké vybrať si len jeden. Jedným z trendov, ktorý už niekoľko rokov nevychádza z módy, je francúzska manikúra. Zaujímavosťou, ktorú ste možno dodnes netušili, je, že francúzska manikúra pochádza z Hollywoodu. Prirodzené nechty s bielou špičkou sa jednoducho stali veľkým hitom aj vo filmovom svete. Horúcim trendom číslo dva, ktorý má svoje zaslúžené miesto na poli krásnych lakov už niekoľko rokov, je červený lak. Červený lak pôsobí veľmi žensky a zmyselne.

Trendy v lakovaní nechtov pre rok 2017

Chcete ísť s dobou, aj čo sa lakov na nechty týka? Tento rok stavte na originálne, hravé a zábavné zdobenie nechtov. Obľúbené sú bodky, viacfarebné nechty i extravagantné kombinácie. Veľmi trendy sú tiež ombré nechty, ktoré sú jedným z najobľúbenejších hitov tohto roka.

Nebyl nalezen žádný komentář